2024-03-31
大排檔火鍋⭐️招牌重慶雞煲⭐️特級脆鯇骨腩⭐️日本黑豚肉片⭐️招牌黑松露手打墨魚滑⭐️油麥菜最近天氣又有啲轉涼,搵咗間新開嘅火鍋店去打個邊爐暖一暖。餐廳嘅location都幾方便,無論喺旺角或者油麻地站出都係行幾分鐘就到。門口見到佢有自己嘅海鮮魚缸,如果想食海鮮嘅話,可以即叫即劏,有得用新鮮海鮮打邊爐。嘢食方面,我叫咗個中辣嘅重慶雞煲,超級惹味,辣得黎個醬汁又唔會好鹹,都真心幾推薦。食完個雞煲就加湯打邊爐,因為雞煲份量都好多,所以打邊爐嘅食材都係簡單叫咗幾款。最令我有驚喜嘅係招牌手打墨魚滑,嗰份量真係超級多,裝到滿一滿,我覺得應該係出面嘅墨魚滑雙倍嘅份量。而且墨魚滑嘅口感係好彈牙,加上小小嘅黑松露味道,好食過其他火鍋店嘅墨魚滑。黑豚肉片都幾好食,有樣嘢要讚嘅係餐廳嘅解凍做得好好,因為有陣時叫豬肉嘅話,成日都會遇到個情況就係啲餐廳解凍得唔夠好,攞去打邊爐嘅時候會覺得口感好嚡,但係呢間餐廳就完全冇呢個問題。Overall都覺得幾滿足,二人份量嘅打邊爐,埋單最後都只係$500。
⭐️招牌重慶雞煲
⭐️特級脆鯇骨腩