2024-01-15 334 views
一直覺得快樂峰嘅炸雞好高質。呢份炸雞新鮮炸起,熱辣辣,真係好香脆,啲皮炸得金黃酥脆,一咬落去就可以聽到嘩啦聲,勁多汁,仲要好滑。而且,啲皮入面嘅調味料同香料都好夠味,每一口都係一種脆脆嘅口感同埋滿口嘅香氣、多汁。唔止啲皮好食,雞肉本身都好多汁嫩滑。炸雞雖然炸過,但雞肉內部仲保持住咁多汁,食落去一啖啖都係肉汁滿溢。而且,佢嘅肉質都好鮮嫩,一咬就軟軟地,每啖都係滋味十足。另外,點炸雞嘅醬汁好出色,令到炸雞嘅味道更加豐富。
一直覺得快樂峰嘅炸雞好高質。
另外,點炸雞嘅醬汁好出色,令到炸雞嘅味道更加豐富。
Other Info. : 我最近食咗一份炸雞,我可以話味道真係唔差呀! 首先,我要講,呢份炸雞真係好香脆!啲皮炸得金黃酥脆,一咬落去就可以聽到嘩啦聲。而且,啲皮入面嘅調味料同香料都好夠味,食落去嘅時候,味蕾都係一個大大嘅享受!每一口都係一種脆脆嘅口感同埋滿口嘅香氣,真係令人垂涎欲滴。 唔止啲皮好食,雞肉本身都好多汁嫩滑。炸雞雖然炸過,但雞肉內部仲保持住咁多汁,食落去一啖啖都係肉汁滿溢。而且,佢嘅肉質都好鮮嫩,一咬就軟軟地,一啖啖都係滋味十足。 另外,炸雞嘅調味真係出色!有啲地方會用特製嘅香料或者秘密醬汁,令到炸雞嘅味道更加豐富。有啲炸雞會有微微嘅辣味,帶嚟一種刺激嘅口感,令你食得停唔住!如果你唔鍾意辣,都冇問題,有啲地方嘅炸雞係用其他調味料,例如蜜糖或者香草,味道都好出色。 總括嚟講,呢份炸雞真係一個美味嘅享受!香脆嘅皮加上多汁嫩滑嘅雞肉,真係一種完美嘅組合。加埋炸雞嘅特製調味,味道更加豐富。如果你鍾意嘅係一份炸得香脆嫩滑嘅炸雞,你一定要試吓啦!冇理由唔愛呀!
2024-01-13