2023-11-04 186 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯係K11 同閨蜜行街shopping,見到呢間韓國燒烤舖頭好多人排隊。裝修都好精美,分咗兩部份,一部份係韓燒,一部份就係食其他韓食,雲石枱面好fancy!餐廳引入一級韓牛,以360小時濕式熟成處理,以確保新鮮程度貼近韓國當地韓牛,肉質更鮮嫩濕潤,肉味更香。我選擇咗精選二人韓燒套餐$378極級霜降肉韓式調味牛肋骨肉 牛膈肌牛肋骨包飯菜菠蘿燒烤(三選一)牛舌牛大腸/牛小腸燒蝦及什錦蔬菜小食(三選一)韓式生拌牛肉招牌炸雞(四件)芝士紫菜飯卷伴生牛肉 (加$18)韓牛果然好滋味,肉味濃郁,滿滿嘅油脂喺鐵板上面燒到噠噠聲,令人食指大動!當中我最鍾意食牛肋骨,一啲都唔韌!牛大腸都好肥美,處理得好乾淨!芝士紫菜飯伴生牛肉生牛肉肉質鮮嫩,用咗酸酸甜甜嘅醬汁醃製,口感好清爽。紫菜飯外面用麵粉包裹炸過嚟,超級香口!另外餐廳仲配左唔同嘅醬料俾我哋配搭牛肉,例如海鹽,Wasabi,芥茉醬,同埋韓式辣椒醬!飲品方面我就選擇咗蜜桃同埋柚子梳打,原來佢哋啲嘢飲都係用罐裝自家製,好有心思!而且喺葵芳都有分店㗎如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

我選擇咗精選二人韓燒套餐$378

牛大腸/牛小腸
燒蝦及什錦蔬菜

小食(三選一)
韓式生拌牛肉
招牌炸雞(四件)
芝士紫菜飯卷伴生牛肉 (加$18)

牛大腸都好肥美,處理得好乾淨!

芝士紫菜飯伴生牛肉

而且喺葵芳都有分店㗎

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

馬場洞烤肉專門店 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖The Jang