2017-05-15 5576 views
上網知道荷里活開左間生活雜貨店Zakkaya ,我專登黎行下,行完之後突然之間想食燒肉,就見到有間燒肉放題,門口有大大menu~價錢分為四種~我同我條佬擇左$238/位 既set,食物款式好多,雖然呢個set不包海鮮,不過見到個menu都己經知足夠我地食到飽,限時2個鐘裡面環境昏暗,座位好寬闊,好舒適!一開始會送個拼盤先,之後就自己點⋯太肚餓既關係,同埋一心入黎主要都係食牛,所以第一round 點左好多牛舌,牛肋肉,肩脊肉加少量豬腩片,豬頸肉⋯基本上都係同款肉但不同味~醬汁,盬醬~每種味道我都叫二三片試試⋯錦多款肉我比較中意牛舌,好有咬口,好爽,其餘的肩脊肉,雞肉,豬肉肉質都好軟稔..唯一係一口牛肋肉真係好un,un到咬唔到..另外第2 round 叫左南瓜,雜菌...南瓜切成u字形好厚身 ,雜菌份量都好多~食錦多肉,一定要食d 菜去消除油膩~叫左溫泉蛋沙律..生菜車厘茄好新鮮⋯撈埋蛋汁食.. 好味道~ 我自已食左2碗添haha ..每人可以點二杯飲料同一個甜品埋單前我地擇左單球雪糕,窩夫配雪糕~重要係柚子味

裡面環境昏暗,座位好寬闊,好舒適!

一開始會送個拼盤先,之後就自己點⋯

加少量豬腩片,豬頸肉⋯

基本上都係同款肉但不同味~醬汁,盬醬~
每種味道我都叫二三片試試⋯
錦多款肉我比較中意牛舌,好有咬口,好爽,
其餘的肩脊肉,雞肉,豬肉肉質都好軟稔..
唯一係一口牛肋肉真係好un,un到咬唔到..

另外第2 round 叫左南瓜,雜菌...
南瓜切成u字形好厚身 ,雜菌份量都好多~

食錦多肉,一定要食d 菜去消除油膩~

每人可以點二杯飲料同一個甜品
埋單前我地擇左單球雪糕,窩夫配雪糕~
重要係柚子味

2017-05-10