2022-06-21 165 views
今日過銅鑼灣做完野,行過見到呢間牛極俾佢啲石燒牛肉味引左入去。話晒依家疫情原因返唔到鄉下,一入到去門口就見到部自助點餐機,真係好有日本既味道,甘就睇下佢個餐牌,有咩食先,嘩,係銅鑼灣食個Lunch都係幾十蚊,依家俾我搵到,仲有包埋白飯,沙津同湯任食任飲,對於我呢啲打工仔嚟講,簡直係福音嚟啦,仲有埋即棄既圍裙提供,唔洗彈到成身都係油,再去返工,最後慳慳地叫左個石燒牛柳食先,一上枱,塊石燒坂,係好熱既,上枱時,牛柳淨係煎到一成熟左右,想食幾成熟就靠塊加燒坂整熟去啦,甘我就喜好食生啲,塊牛柳煎到五成熟左右再加埋啲蒜蓉超香,牛柳入口好多汁,夠味,又唔硬。一個人一款又得,share食多幾款肉又得,唔食牛既仲有其他豬雞鰻魚可以做lunch,約埋同事一齊食晏或者晚餐吹下水都可以。飯桶就更加啱啦,食得出佢係用日本珍珠米,任食,即係不計成本。所以思鄉病發既時候又可以多一個選擇啦,推介多啲朋友嚟試下,講多樣野俾大家知,呢間鋪頭係港九新界都有鋪,又就腳。