餐廳:小茶角 (天水圍)地址:天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖由2019年開到依家,有兩間位於屯門同天水圍濕地公園分店嘅小茶角 @tea_and_corner 喺一間主打牛角包Burger嘅台式小店🥐,佢哋提供大量親民價錢嘅Cafe美食、台式甜品同台飲🧋今次行完濕地公園就去咗附近嘅天水圍分店食個Tea🍽,餐廳環境以木系裝飾為主🪵,整體俾人感覺休閒舒服,牆上仲有一班卡通版名人藝術家陪你飲珍珠奶茶👨🏼‍🎨,又幾趣致😆 ✝️經典手打牛肉牛角包漢堡 $58巨型酥脆牛角包包住足料嘅手打牛肉🐮、蕃茄同生菜,另外仲加埋加芝士(+$4),呢個經典嘅漢堡餡料組合真喺無得輸👏。牛肉都幾有肉汁💦,加埋秘製嘅黑椒燒汁更加惹味😋,雖然牛肉香唔算好出,但肉質好嫩,加埋新鮮蕃茄同爽脆生菜🥬,連埋千層酥香嘅牛角包,層次口感都幾豐富,另外仲送一份細細嘅沙律🥗。跟呢個餐叫飲品可以減$15,叫咗杯Cappuccino(+$20),無拉花有啲失色,不過小茶屋嘅特飲、台飲茶飲款式勁多🤣,相信呢啲先喺主打,等我下次有機會試吓先✝️蕉糖香蕉窩夫 $68比我想像中大份嘅窩夫🧇,加上焦糖香蕉🍌、雲呢
餐廳:小茶角 (天水圍)

佢哋提供大量親民價錢嘅Cafe美食、台式甜品同台飲🧋

✝️經典手打牛肉牛角包漢堡 $58
叫咗杯Cappuccino(+$20),

✝️蕉糖香蕉窩夫 $68
比我想像中大份嘅窩夫🧇,加上焦糖香蕉🍌、雲呢拿雪糕🍨、糖漿,額外加多份珍珠(+$6),外層鬆脆內層微微煙韌嘅窩夫,
連埋其他配料一齊食無論甜度定口感都一流,既熱又冷嘅滋味令人食唔停口😌,不過個人就鍾意再脆口多啲嘅窩夫😜,唔知你又鍾意咩質感嘅窩夫呢?
2023-10-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)