2012-08-18 143 views
好友生日,梗係要搵間好地方慶祝下,談談心。某天行過,見到門口有個易拉架寫住牛宴,見佢裝修都靚靚地,就一於試下喇。叫左兩個set,一個牛肩柳,一個係風車牛柳配意大利煙肉。佢而家做緊promotion,叫兩個set會送鵝肝或者青口,我地就揀左青口,估唔到送嘅份量都唔少,青口粒粒都好大粒,好有囗感,白酒味好香,真係好正。跟餐頭盤係意大利雲吞同露筍,雲吞都好好味,但得一粒,有啲唔夠喉。餐湯係椰菜花忌廉湯,友人話ok啦,我果個upgrade左海龍皇湯,聞落已經好香好香,飲落好重龍蝦味,又跟一隻青口同蝦,隻蝦非常爽口,好耐無飲過一個咁正嘅湯。飲完個湯已經7成飽喇。到主菜牛肩柳好滑,風車牛柳牛味好濃,都好正,不得不提係配菜嘅薯角,係估唔到咁好食。最後個甜品係mango cheese cake, 已經飽到食唔哂喇。book 枱時講左有朋友生日,係甜品碟上有寫happy birthday, 真係好細心,友人都好開心,非常滿意嘅生日飯。
叫左兩個set,
2012-08-04