2022-11-17
我同朋友都係海鮮控,最近發現呢間係銅鑼灣的樓上酒吧餐廳,有任食🦪生蠔放題,真係好吸引!餐廳裝修環境幾有氣氛,幾岩同三五知己飲杯嘢。世界盃⚽️賽事期間,重有直播,所以可以預早book定位。一場來到梗係食生蠔放題。.🦪時令生蠔放題 $468▫️6pm前入座/8:30pm後入座減$30/位▫️+$98任飲指定生啤、紅酒、白酒▫️星期五、六、日及公眾假期前夕及當日加$30.🐟煙三文魚賣相好靚,卷到成朵玫瑰花甘,三文魚幾肥美,食落帶點煙燻香氣。.🥣餐湯是日為薯仔忌廉湯,飲落好creamy,而且入面有薯仔粒、蒜片,有口感又惹味。.🥖黑糖麵包麵包好鬆軟,帶香濃黑糖味,點埋個cream更美味。.🦪海鮮拼盤這個真係打卡一流,火山🌋加上煙霧效果,上面重有超吸睛的海鮮。生蠔來自幾個國家,按時令提供,分別有:法國、日本、南非、愛爾蘭。我地今日食係法國和愛爾蘭,全部即叫即開,所以好新鮮。法國蠔夠晒肥美又鮮甜,而愛爾蘭蠔就較爽口,味道較濃。另外,重有彈牙的🦐海蝦,和鮮味的🐚田螺,真的好豐富。.主菜(三選一)有牛扒/羊架/意粉.🐑紐西蘭羊架羊架份量剛剛好,肉味香濃,肉質嫩滑又多汁,而且無咩羊羶味。.🍝肉醬意粉意粉好彈牙,每
🦪時令生蠔放題 $468
▫️6pm前入座/8:30pm後入座減$30/位
▫️+$98任飲指定生啤、紅酒、白酒
▫️星期五、六、日及公眾假期前夕及當日加$30
🐟煙三文魚
🥣餐湯
🥖黑糖麵包
麵包好鬆軟,帶香濃黑糖味,點埋個cream更美味。
🦪海鮮拼盤
主菜(三選一)
有牛扒/羊架/意粉
🐑紐西蘭羊架
羊架份量剛剛好,肉味香濃,肉質嫩滑又多汁,而且無咩羊羶味。
🍝肉醬意粉
意粉好彈牙,每條都沾滿蕃茄醬,食落好開胃,入面重有不少肉醬。
🍹飲品
我地諗唔到飲咩,所以叫了2杯Tonight Special的mocktail。
黃色個杯味道似水果茶,酸酸地,感覺好fresh好夏日;而藍黃漸變色個杯,就味道酸甜,賣相靚之外,重好好飲。