2020-10-13 390 views
突然好想食台灣野,咁啱經過油麻地見到有間叫「台食館」的台灣菜,便即刻行左入去。我地叫左一個鹽酥雞球飯,紅燒牛肉麵,大腸麵線(小) ,芋泥肉鬆蛋餅,熱珍珠奶茶,凍冬瓜露。食台灣野,必點鹽酥雞。所以叫左個鹽酥雞球飯,份量適中,d鹽酥雞都唔少,都幾有台灣風味。身為牛魔王既我,紅燒牛肉麵又係必叫既。佢d牛肉都炆得好林,個湯底唔錯,但個人唔鍾意咁粗的刀削麵,早知叫幼麵啦,但我老公話刀削麵索晒d 牛肉湯好味。估唔到佢有大腸麵線,即刻叫左一客細既大腸麵線試下,份量一d都唔細,仲有好多舊大腸,比起八x雲x個碗又貴仲要得雞碎咁多既大腸麵線,真係天同地!強力推介呢度既大腸麵線!最後食甜品,梗係要點芋泥肉鬆蛋餅,芋頭控至愛呀!個蛋餅好ok, 芋泥配肉鬆好夾,蛋皮煎得好香脆,整得好好食!食左咁多野都係$170埋單,抵!下次帶埋阿囝來試其他野!

身為牛魔王既我,紅燒牛肉麵又係必叫既。佢d牛肉都炆得好林

食左咁多野都係$170埋單,抵!下次帶埋阿囝來試其他野!
鹽酥雞球飯
紅燒牛肉麵
大腸麵線(小)
芋泥肉鬆蛋餅
$85 (Lunch)
鹽酥雞球飯
紅燒牛肉麵