2021-03-22 502 views
是次同朋友行街,因為次次經過都索到好大陣牛肉味,我個人好驚入左間舖出嚟,覺得我係一舊燒肉咁成身肉味,由其是韓燒😂今次就衝入去試下啦中午1點左右,不用等位入到店發現毎枱座位與座位中間拉上整塊透明膠分隔,唔係茶餐廳d一塊仔膠板,感覺上安全好多,切切下舊扒飛汁都唔會飛到過隔離枱,枱上面有支可噴食具既消毒噴霧,堅覺得有點安心又有安全感呢個我點既- 鰻魚櫻花蝦茶漬飯我比75分,鰻魚入味,不過不夠厚身,所以口感差少少,櫻花蝦脆口,倒埋茶漬落去連飯食,不錯不錯朋友點的澳牛,肉質鮮嫩有牛味(小妹偷食了),以百零蚊呢個份量已經很好,朋友說食過另一間百零蚊只有呢個一半,而且肉質無咁嫩骨膠原咸檸七梳打我係見到骨膠原三隻大字先點🤣,味道ok,鹹檸七梳打無疑,而骨膠原係中間有啲骨膠原啫喱😂,整體不失不過,係有點少貴,好快飲哂

中午1點左右,不用等位

鰻魚櫻花蝦茶漬飯

呢個我點既
- 鰻魚櫻花蝦茶漬飯

澳洲牛排

朋友點的澳牛,肉質鮮嫩有牛味(小妹偷食了
),以百零蚊呢個份量已經很好
,朋友說食過另一間百零蚊只有呢個一半,而且肉質無咁嫩

骨膠原咸檸七

骨膠原咸檸七梳打
2021-03-18
$100 (Lunch)
鰻魚櫻花蝦茶漬飯
澳洲牛排