2016-04-17 665 views
今日行街行到3點幾,見到依間韓式燒烤居然有下午茶食,所以,同友人就坐抵咗。裏面的裝修,分開一隔隔,有卡位,地方都好大。望下餐牌,唔錯,40多元,有多款選擇,有飯,年糕,炸雞沙律都有,加6元有飲品,10元多個小食。Bond 和友人揀了鐵板A骨飯和石頭牛肉飯加了韓式煎餅。飲品叫了柚子檸檬梳打和菠蘿梳打韓式煎餅,每份有兩件煎餅,旁邊有cream 做伴碟,咬開中間有芝麻,松子和花生,好香,餅皮煙煙靭靭。沾了點cream 吃,又有點甜味,中和了油膩感䥫板A 骨飯,很熱辣辣,用料一啲唔少,有5件T 骨,好入味,肉質好淋。飯撈上黑椒味的醬汁,很野味。吃到最後,飯還是熱辣辣的。石頭牛肉飯,用石鍋上,有多種配料,顏色很靚。有翠肉瓜,甘荀絲,芽菜,紫菜,牛肉,雞蛋,菠菜,撈埋韓式豆板醬和牛肉飯一起吃,梗直一流。一啖飯,有多種口感,加上芝麻,令到每啖飯都很香口。吃到最後,還有啖啖的飯焦,卜卜脆。柚子檸檬梳打,相當多的柚子肉,和檸檬一起攪勻,酸中帶甜,正好解除黑椒 T 骨的辣味。菠蘿梳打,有件菠蘿,攪勻後,全杯變了黃色,甜甜地,好味。最後,叫了個甜品,因無朱古力棉花冰沬,改了纯Oreo 冰沬纯Oreo 冰沬,
韓式煎餅
韓式煎餅
䥫板A 骨飯
柚子檸檬梳打
菠蘿梳打
菠蘿梳打,有件菠蘿,攪勻後,全杯變了黃色,甜甜地,好味。
最後,叫了個甜品,因無朱古力棉花冰沬,改了纯Oreo 冰沬
纯Oreo 冰沬,嘩,全部都是Oreo 碎粒,好開心。Oreo 配上冰沬和煉奶,甜甜地,好清涼,裏要還加咗些粉圓,煙煙靭靭。真是可以解除晒之前吃碢飯的熱氣。清涼晒
雖然,是下午茶,但份量一啲都唔少,吃完後很飽
Other Info. : 因下午茶比較忙,有個侍應正在收拾餐枱,但我示意要落單,他立即放下手上工作,上前幫我落單,不用我等,抵讚
$100 (Tea)
䥫板A 骨飯