2022-02-24 11 views
今日去開香港仔附近做嘢,又諗唔到食咩好,甘岩又比我見到前排係銅鑼灣食過既「愛上米線」,食完之後一直都念念不忘,於是再一次光顧。紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)$62有5塊牛𦟌,切得唔會好薄亦都唔會好厚,而且牛味濃郁,重要紋得很軟身和入味,配上牛骨湯底,更美味。火爆肥腸拌米線 $58有驚喜😋必點之選,好味道👍🏻👍🏻👍🏻份量多,大腸厚切肥美,辣辣的青椒,配上辣辣的醬汁簡直是絕配。若然覺得不太辣,可以另外自家製香辣醬。+$18升級至套餐麻辣豬耳朵,爽口,惹味。剁椒皮蛋,配上秘製醬汁,帶少少辣味和蒜,很惹味。藤椒雞粒葱油餅 $32雞粒和蔥油餅都是分開上菜,可以卷著雞粒一起食或分開食。葱油餅即叫即整,很酥脆!藤椒鷄粒炸得香脆口。特飲+$4玫瑰咖啡,幾特別。本身以為會有玫瑰花瓣,原來是用玫瑰味汁沖製而成。芒果乳酪梳打係小編中意既飲品之一,有爆珠係芒果味,口感夠特別好味。

紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)$62
紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)

火爆肥腸拌米線 $58
有驚喜😋必點之選,好味道👍🏻👍🏻👍🏻
火爆肥腸拌米線

+$18升級至套餐
麻辣豬耳朵,爽口,惹味。
套餐小食 麻辣豬耳朵

剁椒皮蛋,配上秘製醬汁,帶少少辣味和蒜,很惹味。
套餐小食  剁椒皮蛋

藤椒雞粒葱油餅 $32
藤椒雞粒葱油餅

特飲+$4
玫瑰咖啡

芒果乳酪梳打
係小編中意既飲品之一,有爆珠係芒果味,口感夠特別好味。
芒果乳酪梳打

紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)
火爆肥腸拌米線
套餐小食 麻辣豬耳朵
套餐小食  剁椒皮蛋
藤椒雞粒葱油餅
玫瑰咖啡
芒果乳酪梳打
  • 玫瑰咖啡,芒果乳酪梳打