2017-03-31 799 views
最近食得太豐富,太多肉類,今晚要食素清清腸胃!!香港好多素食者,所以都開左好多素菜餐廳,呢一間聽一個食素朋友介紹,以平價任食為賣點!!雖然見到不少負評,但為左抵食,就冒險試試!!晚上七點多,餐廳都九成滿,剛好有檯不用等位,坐位比較逼,但可以接受!!我們坐的位置近廚房,聽到些炒菜的鑊氣聲,有種近廚得食的感覺!點左大約十個菜,每碟菜份量不多,所以可以多點不同款菜式嘗試,出菜速度好快,上檯後碟菜好熱,證明是即叫即炒,這一點十分讚!!味道唔咸,不會好油,有茶,有豆漿,有橙汁任飲。問及有咩美食推介,服務員會耐心解答,不會因工作忙而態度差, 加上他們會主動加水,這也值得一讚!! 整體味道,服務我都好滿意,會繼續光顧!!
  • 豉汁五柳魚