2022-12-06 72 views
今日要放例假, 因此約左老友遊街購物後,就在油麻地附近搵食,老友話呢間#Plato Cafe & Bistro 之前有食過,覺得唔錯,咁就一於上去開餐囉😚。餐廳裝修具帶有美國風格,環境乾淨坐得舒適,被安排坐玻璃窗位置,可以望見彌敦道的街景,確係唔錯啊😚。見晚餐都啱心水,就各點左一款分享食,己包了餐湯、餐包、主食及飲品。當日餐湯是南瓜🎃沙,熱度剛好,配合軟綿的牛油麵包,就好好味😋。是日精選魚柳併北海道帶子,調味得宜,沒有骨啖啖肉,魚皮很香肉質嫩滑,帶子帶點咸味,煎得很香口,個人認為唔錯啊!香草烤羊架配燒汁,羊架煎封到外帶點脆,羊味香濃肉質柔軟易咬,肉咬落很juicy, 即使沒有點上醬汁,都己經很好👍味道😊2碟都有球美味薯蓉伴碟,夠晒飽肚😚。 老友點了薑檸檬水,我則要了杯凍檸茶解解油膩。

2碟都有球美味薯蓉伴碟,夠晒飽肚😚。

老友點了薑檸檬水,我則要了杯凍檸茶解解油膩。
2022-12-05
Type of Meal