2018-04-16 76 views
今日上環出席完講座, 諗住找個地方食晚飯, 路經鳴越侍應派單張有優惠卷88折, 於是便入內食晚飯, 我點了晚市精選一人餐魚露雞扒飯, 升級$18越式札肉片和升級$20熱滴漏咖啡。魚露雞扒飯賣相吸引,魚露雞扒煎得香脆, 雞肉肉質鮮嫩, 配上魚露好開胃, 兩者味道一起恰到好處, 食落美味, 白飯看上好似一個小山丘, 好吸引眼球,飯食落軟綿,配上醬汁食落好惹味配菜蔥好爽口, 蝦米惹味, 車厘茄食落鮮甜,整碟魚露雞扒飯份量十足, 口感美味豐富;越式札肉片共有6塊, 札肉味道爽口, 不似一般越式餐廳的札肉有黑椒味, 帶點辣, 適合不吃黑椒或怕辣的朋友, 酸菜甜酸度適中食落開胃, 紫椰菜食落爽口;最後熱滴漏咖啡味道香濃, 煉奶香滑, 口感一流;餐廳座位寬敞, 好多越南板畫, 很有越南風,食物美味, 份量十足, 價錢合理, 食了一餐抵食美味越南菜。
魚露雞扒飯
越式札肉片
熱滴漏咖啡
2018-04-14
$89 (Dinner)
Dining Offer
Coupon