2021-11-27 26 views
同家人在新都城商場搵食,開咗間很多熊公仔的#熊小館,早前已在Mega Box都食過覺得唔錯,就一於入去同熊仔食個晚飯至得🥳。點了2人份量的Set Dinner,包了餐湯、餐包、前菜、主食,甜點跟埋飲品。 🫕是日餐湯是羅宋湯,濃稠度夠而且都足料。配合脆脆的蒜蓉包一併食,唔錯啊!🥘前菜點了意式焗肉醬茄子🍆,肉醬醬汁味濃郁,配合冇咩味嘅茄子又幾夾喎!至like面頭溶咗的🧀。🍖迷迭香羊扒·煙腩片搬香草茄蓉汁,點了七成熟,切開見到有嫩紅色的肉肉,食落肉嫩🤩juicy, 配菜有蘆筍、粟米粒, 配番茄🍅汁清新唔會覺得膩。🍛番茄奶油吞拿螺絲粉,番茄🍅醬汁多同濃郁,令到螺絲粉每粒都索到汁,食落酸酸甜甜很開胃。 🥗額外點了個凱撒沙律, 清爽又健康,沙律菜很新鮮,用上最鮮嫩的部分,加上店舖的自制醬汁,很好味😋。甜品是雪糕,而餐飲我就點了至愛的熱檸茶☕️解解膩。整體食物唔錯,裝修細緻兼且有勁多打卡位,重有咁多熊仔陪食,四圍都係熊,童真簡直返晒嚟😙。

點了2人份量的Set Dinner,包了
餐湯、餐包、前菜、主食,甜點跟埋飲品。

甜品是雪糕,而餐飲我就點了至愛的熱檸茶☕️解解膩。

整體食物唔錯,裝修細緻兼且有勁多打卡位,重有咁多熊仔陪食,
四圍都係熊,童真簡直返晒嚟😙。
2021-11-26
Type of Meal