2023-10-28
門面已經古色古香,內裡空間大,打邊爐好舒適。同其他好多火鍋店一樣有醬料區,但最不一樣就係有自己一罐罐既油碟,充滿自己特色,可以降低食物溫度。火鍋料選擇都好豐富,又有其他小食揀。入座打咭已送百事生可樂,微信點餐再送汽水,真係飲品錢都慳返。不過最正都係訂座截圖贈送Prime極品牛小排半份,你以為送既野唔會係正野,佢就送高質牛,雪花紋靚,仲要冰鎮,入口香嫩,食呢個都賺返。價錢仲有惠優 : 19:30前離座或21:30後入座,有68折,其餘時段都有88折。打邊爐飲啤酒既,$9 藍妹/ Hoegaarden生啤。宮庭藥膳湯藥膳湯清清地,感覺健康,藥膳味唔會膩,不同的火鍋材料都岩。日本 A4牛頸脊脂肪較少,有咬口,味道鮮甜。蒙古羊肉片羊肉羶香,口感爽。老友鬼鬼(墨魚滑)油炸鬼配墨魚滑,只需輕輕一灼,墨魚滑好彈牙。七彩繽紛丸子拼稻庭烏冬(一客兩個)一次上七款(彈牙牛筋丸,龍蝦沙律丸,順德魚腐,黒椒馬啼豬肉丸,咸蛋流沙魚蛋丸,碼頭鮮蝦脆肉腸,芝士小籠包),每款兩粒,岩晒二人火鍋又唔食得多,連埋稻庭烏冬一樣一客兩個。即炸響鈴脆卜卜的即炸響鈴,秒速入火鍋湯就要食。手工韭菜餃飽滿,唐生菜新鮮爽脆。
火鍋料選擇都好豐富,又有其他小食揀。
打邊爐飲啤酒既,$9 藍妹/ Hoegaarden生啤。
宮庭藥膳湯
藥膳湯清清地,感覺健康,藥膳味唔會膩,不同的火鍋材料都岩。
日本 A4牛頸脊
脂肪較少,有咬口,味道鮮甜。
蒙古羊肉片
羊肉羶香,口感爽。
老友鬼鬼(墨魚滑)
油炸鬼配墨魚滑,只需輕輕一灼,墨魚滑好彈牙。
七彩繽紛丸子拼
稻庭烏冬(一客兩個)
即炸響鈴
脆卜卜的即炸響鈴,秒速入火鍋湯就要食。
手工韭菜餃飽滿,唐生菜新鮮爽脆。