2025-01-18
今日兩個人拍拖,去尖沙咀睇聖誕裝飾,行到尖東附近,行到好攰,睇到門口個餐牌,價錢合理,而且見到呢間好有聖誕氣氛嘅西餐廳,所以就急不及待衝咗入去。睇完餐牌,我哋叫咗兩份一人晚餐。首先頭盤係「牛油果沙律」,份量十足,好大份,四個人都夠食,而且入面好多我最鍾意食嘅牛油果,非常驚喜又開心。接着,來一碗「意大利蔬菜湯」,正宗意大利蔬菜湯,果然唔係我哋飲開一般嘅港式羅宋湯,呢個味道好特別。湯入面仲有紅腰豆、扁豆等等,好有營養價值。晚餐入面主菜係Pizza,pizza細細件,有兩個口味pizza,手製pizza 非常鬆脆,熱辣辣,即叫即做。第二份主菜係係「烤雞」,雞肉嫩滑,外脆內軟,味道調配得剛剛好,非常惹味。最後係甜品,一人一杯「意大利雪糕」,自選口味,雪糕非常香滑,好有奶味,好新鮮。整體食物質素非常高,位置方便,價錢抵食,非常推介。
整體食物質素非常高,位置方便,價錢抵食,非常推介。