2022-12-22
今個星期預先食個聖誕雙人套餐先~ 正日再去食多餐😎 Dazzling cafe 聖誕雙人套餐$598,包括有例湯、開胃前菜、主食、甜品、飲品。▶️香濃玉米湯呢度嘅玉米湯,有粟米蓉口感,味道濃郁。▶️和風西柚胡麻沙拉🥗新鮮蔬菜+ 沙律醬,仲有西柚伴碟,酸酸地好開胃。▶️聖誕開胃辣組合這是三種食物的拼盤:帶子、辣肉腸、薯條。帶子有輕火煎過,有少少燶邊好香口。▶️黃金烏魚子蒜香義大利麵、明太子義大利麵🍝主食各有驚喜,餐牌選擇有幾款意粉選擇和和牛飯,我們加錢點了黃金烏魚子蒜香義大利麵,好好食!意粉上有脆卜卜的配料,吃落有點似鹹蛋黃的味道,好惹味!我自己比較喜歡明太子意粉,加上淡奶換來粉白色的醬汁,味道讚不絕口!▶️雪花飄飄抹茶奶綠蜜糖台式野食必配吐司🍞,這個甜點打卡一流,用士多啤梨+ cream 來做裝飾,餅乾做鹿仔,雪糕做雪球,很有心思,看落像個藝術品多於食物 😂 重點係味道也不錯,沒有失望。▶️熱蘋果紅茶凍冰冰天氣我叫呢個熱飲暖胃,茶香帶點蜜糖,飲落去喉嚨好舒服!▶️聖誕椰爺打卡一流,椰奶味很重,喜歡。整體感覺很好,值得推薦,入面有聖誕裝飾,拍拖好地方🎄😌
今個星期預先食個聖誕雙人套餐先~ 正日再去食多餐😎 Dazzling cafe 聖誕雙人套餐$598,包括有例湯、開胃前菜、主食、 甜品、飲品。
▶️香濃玉米湯
呢度嘅玉米湯,有粟米蓉口感,味道濃郁。
▶️和風西柚胡麻沙拉🥗
新鮮蔬菜+ 沙律醬,仲有西柚伴碟,酸酸地好開胃。
▶️聖誕開胃辣組合
▶️黃金烏魚子蒜香義大利麵、明太子義大利麵🍝
▶️雪花飄飄抹茶奶綠蜜糖
▶️熱蘋果紅茶
▶️聖誕椰爺
打卡一流,椰奶味很重,喜歡。
整體感覺很好,值得推薦,入面有聖誕裝飾,拍拖好地方🎄😌