銅鑼灣-利景酒店逸亭餐廳: 成人自助晚餐(某app 7折後:星期一至四:$398–>$279/五至日:$428->$300)+10%-$300食到銅鑼灣酒店自助餐😱‼️位於利景酒店一樓,Gazebo面積唔算大,但麻雀雖小,五臟俱全,有多款凍海鮮包括龍蝦同麵包蟹、刺身有日本珍寶帶子、movenpick雪糕、樽裝汽水、仲可以自製格仔餅/雞蛋仔、仲有即炸天婦羅、即燒串燒等等等等等,整體性價比不錯,仲可以食足3個鐘!平食Buffet好選擇💪🏼-🦐 凍海鮮區有齊龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、凍蝦、藍青口,密密fill完全沒有空白的時間,淨係食海鮮都已經回本不少。-🍣 刺身區我要大大力推介日本珍寶帶子!!!鮮甜肉厚絕無欺場!另外我去果晚仲有甜蝦、鯛魚、希靈魚及三文魚。壽司有我最愛的芥辣八爪魚🐙-🍦甜品區算幾大,當中有自製雞蛋仔同埋格仔餅的地方,旁邊有圖解,我挑戰左😆結果落得唔夠蛋漿,打開看似失敗,但都好脆好好食,兼其實夾埋唔覺😎,我夾左個movenpick雪糕落去,好正呀!杯裝movenpick雪糕有三隻味,食到尾都仲大把貨有得揀。另外仲有鬆軟的斑蘭蛋糕、小葡撻、燕窩燉蛋、法式泡乎、豆腐花.

另外仲有鬆軟的斑蘭蛋糕、小葡撻、燕窩燉蛋、法式泡乎、豆腐花....

🍜即煮區除左有麵檔,仲有即燒鐵板串燒,同埋即炸天婦羅,間唔時仲有鴨肝多士!
銀車有燒美國西冷牛扒和羊架。說真的我覺得這個價位來說,選擇算豐富。
🥗呢度一樣有cold cut 芝士和沙律區,不過就唔係重點項目了。
熱盤區有蟲草花燉雞湯、薑醋、海鮮燴、蒸魚、豬肋骨、咖哩等等,照顧到一家老嫩的不同需要。

🥤飲品除左茶啡檸茶檸水,呢度特別在提供支裝汽水,仲可以加片檸檬做檸樂tim~~+$20仲可以任飲生啤!