Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2024-04-25 108 views
自從冇咗油麻地嗰間分店就已經有一排冇食過plato😋終於約埋朋友嚟佐敦這一間分店好耐冇食,樣樣都想食就叫咗個二人餐一個米飯主食+一個肉食主食+ 兩個湯 +一個前菜+ 兩杯飲品+兩個甜品, 先至$498龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯,上面真係有半隻龍蝦, 好少食意大利飯係成碗都好熱好熱好熱咁樣, 係熱到食入口會燙口嗰種,覺得好有驚喜, 海鮮類食物夠熱會特別好食龍蝦都幾多肉, 食落冇雪味炭燒澳洲牛肉肉眼扒, 肉味濃鬱, 仲要整塊沒有筋, 覺得質素都幾高, 同埋都好大塊微微的暗紅色好正伴菜有一個焗薯覺得好好唔係一般嘅薯蓉, 係一個完整嘅焗薯呢兩個選擇我都覺得好滿意覺得餐廳製作食品用心,飲品都做得好精緻甜品芝士蛋糕, 比想像中好食,蛋糕夠硬身但又唔會死實實整體建議夜晚食飯一定要訂枱 ,因為餐廳都幾full
自從冇咗油麻地嗰間分店就已經有一排冇食過plato😋

終於約埋朋友嚟佐敦這一間分店
好耐冇食,樣樣都想食就叫咗個二人餐

龍蝦都幾多肉, 食落冇雪味

微微的暗紅色好正

伴菜有一個焗薯
覺得好好唔係一般嘅薯蓉, 係一個完整嘅焗薯

呢兩個選擇我都覺得好滿意

覺得餐廳製作食品用心,飲品都做得好精緻

甜品芝士蛋糕, 比想像中好食,蛋糕夠硬身但又唔會死實實

整體建議夜晚食飯一定要訂枱 ,因為餐廳都幾full
2024-04-16
$250 (Dinner)
  • 炭燒澳洲肉眼牛扒
  • 龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯