2019-10-16
呢日Lunch阿仔推介我去牛角次男坊食,因為佢話見到有兒童餐!我奇怪明明我地食過荃灣嘅牛角次男坊都冇兒童餐,所以一於去東涌呢間試下!黎到呢度見到門口餐牌真係有兒童餐,不特止,仲有親子套餐,大人小朋友各點一個飯唔洗爭,而且價錢比單點便宜~ 親子餐媽媽我點左豚肉丼,套餐配道地解茶和前菜,我喜歡這個豚肉超多肉汁好入味,豚肉份量多,也軟身易咬。 兒子點了牛肉丼,別以為兒童餐好少餸,其實都幾多牛肉,只是飯的份量少一點。牛肉稍為多筋,阿仔咬唔開。。。另外兒童餐配沙律、湯和QOO果汁。沙律得生菜和粟米好弱,小朋友又唔食生野,真係唔多啱食,如果送啫喱的話小朋友會開心D囉。。。 爸爸吃特上牛角次男坊丼定食,用上美國牛,好像比阿仔的牛好吃。食物來說東涌牛角次男坊的食物味道跟荃灣那間差不多,丼飯保持水準。不過不太喜歡這裡的入座安排,要自己入餐廳內搵位再出Counter買票,沒人帶位或攞飛,好似快餐店咁企在食客旁等位好怪,坐低左就攞個號碼牌在枱上等送餐,搵位較艱難和混亂,地方又唔算大,如果咁等又送餐好易發生意外架。今次我地過左午巿時間,一入到來就有位先食,如果人多真係唔願意咁等位法。牛角次男坊 東涌達東路2
牛肉稍為多筋,阿仔咬唔開。。。
另外兒童餐配沙律、湯和QOO果汁。
牛角次男坊
東涌達東路20號東薈城2期7樓706號舖