2018-12-11
星期日去黃埔行街街,行下行下天氣涼涼地老婆話想食豆腐花,而我自己都想食下少少野,於是我地就去亞玉豆腐花醫一醫個肚先雖然店仔細細同埋冇位座,要企喺度食或外賣,但眼見到有唔少人企喺度食,咁先有風味 😅😅,我地叫左兩個豆腐花同要整個淨砵仔糕我食凍嘅黃豆豆腐花,滑滑的豆腐,加埋少少糖水我覺得好味道,當然可以再加黃糖會仲好味,不過我自己唔想食太甜,所以我冇加到老婆就叫左熱嘅黑豆豆腐花,為食嘅我當然要試試😁😁,試左後比黃豆更滑,而且熱食一定好過凍食,攪到我想唔食自己碗凍嘅,不過唔可以浪費食物,下次再食就留意食番熱嘅最後再食埋個砵仔糕,兩個字,好味,細細件唔怕食太多,而且咬落去好軟,唔會好甜,👍🏻本來仲想試其他,但始終唔可以當正餐,於是買幾件砵仔糕返屋企做夜晚甜品