2020-06-15
星期日同班朋友咁岩係沙田出完街搵餐廳食晚飯,其實都唔太熟沙田呢邊,比較少黎呢頭,但好似都有聽附近住嘅朋友提過呢間餐廳,所以決定試一試!我地一行5人6點左右打去都book到7點半嘅枱,唔洗等位😁本第見到佢地間餐廳好似full咗,原來佢地仲有另外一邊,淨係得4-5枱,都幾好,同班friend傾計食野都自在啲🤣發覺都幾多湯底,我地最後揀咗鴛鴦鍋,一邊係蕃茄薯仔,一邊係四川麻辣🌶我地5個人都叫咗好多野,黎到先發覺⋯好足料! 平時出去打邊爐啲份量都比較少,估唔到佢地咁足料😯 芝士腸一份都成16條,半份醉雞都至少15件雞件啦😯 仲叫咗肥牛、魚、丸、菜等等,佢地個響鈴係勁大份(一黎就即食,相都未影😂)總括而言,佢地啲野食係大份抵食,但又好味,可能係做屋村生意,所以唔同啲?Btw,老闆幾好笑,餐廳入面好多書,佢話睇岩可以拎走,走個時仲話佢仲有一千本書未拎出黎😂😂😂
我地一行5人6點左右打去都book到7點半嘅枱,唔洗等位😁