2018-02-26 153 views
小時候一家三口👨‍👩‍👦最愛去舊街市食車仔麵。車仔麵係經典港式平民既美食。細個覺得車仔麵檔好得意,除左麵條有多款選擇,仲有十幾廿款餸任君挑選呢。一邊揀,老闆同步一邊用摩打手泡製一碗平靚正既車仔麵唔駛2分鐘就誕生了。-今日同爸媽兩個朝早去行山,之後途經依間車仔麵檔,大家心有靈犀咁好想去食😆餐廳座位又舒服,環境又乾淨我地好肚餓,叫左好多個餸🤤當然全部食得哂啦🤪-爸爸👨🏻叫左:🍜粗麵(細)➡️牛丸、甜酸齋、蠔油齋、韭菜、紅腸、粉腸、豬大腸、牛腩一邊食一邊讚不絕口每款餸都有水準❤️粗麵口感紮實,唔會煮到偏腍❤️最愛牛丸爽彈又有豐盈既肉汁爸之前好鍾意係街邊食豬大腸同牛腩不過基於衛生問題,我唔俾佢食😅今晚佢見到佢既至愛,俾佢放縱一番❤️豬大腸爽口、牛腩軟綿腍滑👍🏼❤️甜酸齋脆卜卜,酸酸甜甜幾開胃-媽媽👩🏻叫左:🍜米粉(細)➡️豬紅、蘿蔔、韭菜、生菜、冬菇鳳爪、炸豬扒、貢丸、牛肚媽雖然好想食油麵,但最後叫左米粉健康之選呢👍🏼蘿蔔真心覺得好好食!超清甜多汁!👍🏼韭菜係一種營養價值非常高既蔬菜平時我同媽都成日食好鍾意韭菜獨特既香味-我👧🏻叫左:🍜幼麵(細)➡️紅腸、蘿蔔、生菜、韭菜、魚蛋、雞翼、炸豬扒 🌟魚蛋唔算大粒
小時候一家三口👨‍👩‍👦最愛去舊街市食車仔麵。
車仔麵係經典港式平民既美食。
一邊揀,老闆同步一邊用摩打手泡製
一碗平靚正既車仔麵唔駛2分鐘就誕生了。

餐廳座位又舒服,環境又乾淨

我地好肚餓,叫左好多個餸🤤
當然全部食得哂啦🤪
爸爸👨🏻叫左:
🍜粗麵(細)
➡️牛丸、甜酸齋、蠔油齋、韭菜、紅腸、粉腸、豬大腸、牛腩

一邊食一邊讚不絕口
每款餸都有水準
❤️粗麵口感紮實,唔會煮到偏腍
❤️最愛牛丸爽彈又有豐盈既肉汁
爸之前好鍾意係街邊食豬大腸同牛腩
不過基於衛生問題,我唔俾佢食😅
今晚佢見到佢既至愛,俾佢放縱一番
❤️豬大腸爽口、牛腩軟綿腍滑👍🏼
❤️甜酸齋脆卜卜,酸酸甜甜幾開胃
媽媽👩🏻叫左:
🍜米粉(細)
➡️豬紅、蘿蔔、韭菜、生菜、冬菇
鳳爪、炸豬扒、貢丸、牛肚

媽雖然好想食油麵,但最後叫左米粉
健康之選呢
👍🏼蘿蔔真心覺得好好食!
超清甜多汁!
👍🏼韭菜係一種營養價值非常高既蔬菜
平時我同媽都成日食
好鍾意韭菜獨特既香味
我👧🏻叫左:
🍜幼麵(細)
➡️紅腸、蘿蔔、生菜、韭菜、魚蛋、雞翼、炸豬扒

🌟魚蛋唔算大粒,但勝在夠哂彈牙
🌟炸豬扒又係餐廳招牌
接近手掌✋咁大塊
醃得入味!肉質口感偏煙韌,但又唔會偏乾硬
今晚👨‍👩‍👧我地食得好滿足
車仔麵係我地最愛既平民美食