2020-04-17 66 views
見到近排主打鐵板燒牛肉嘅舖頭越開越多,身為牛魔王嘅我就梗係要試吓啦,見到呢間啲評價都唔錯所以就去食啦 一入到去間舖頭已經聞到好香燒牛肉味!好吸引呀~ 原來呢度係自助式㗎,首先門口會有部自動販賣機,可以揀咗自己想食嘅牛肉品種、份量同埋飲品咁,坐低之後就可以自己裝白飯同埋湯,另外仲有醬汁、沙律同埋檸檬水供應我點左一份牛柳(200g),一上枱就燒到吱吱聲,好香 朋友就叫咗一份牛肩肉(180g)一上到枱我哋就攞咗枱面上面供應嘅黑椒,鹽等等嘅seasoning 之後就將佢哋切開一份份啦食落去覺得肉質比較林,同埋牛肉本身已經經過調味,用嚟配飯一流 生熟程度可以自己決定,我哋就鍾意比較熟嘅,所以就燒內阻一陣等佢個面有少少燶燶哋再配飯一齊食沙律同牛肉湯係無限供應架 呢個價錢真係好抵食

我點左一份牛柳(200g),一上枱就燒到吱吱聲,好香

朋友就叫咗一份牛肩肉(180g)
之後就將佢哋切開一份份啦

沙律同牛肉湯係無限供應架