2022-06-28
朋友成日話呢間蒸海鮮好抵食,今次終於約齊人去試到❤️我地今次就book左位於香港大學站附近果間,聽聞尖沙咀果間環提早一個月前book定先有得食,相當受歡迎。餐廳周未每位$298,價錢包左四部曲,分別係雞煲、蒸海鮮、 燉湯同邊爐,其中雞煲同邊爐都係任食,真係一次過滿足晒多個願望✨。✨第一部曲 - 雞煲呢道嘅雞煲咪道都幾濃,食到微微嘅孜然香同花椒嘅麻香,雞肉唔算話好姣滑,但勝在夠入味,味道唔錯。✨第二部曲 - 蒸海鮮之後就到重頭戲嘅蒸海鮮,成個盤嘅size比我想像中大,望落都幾壯觀,打咭一流📸每人包左一隻鮑魚、蟶子、蝦、扇貝同蜆,呢part就唔係任食嘅,想追加就逐樣計錢。味道方面都唔錯,上面落左大量蒜蓉去蒸,香味十足❤️✨第三部曲 - 燉湯第三部曲就係係打邊爐前飲一碗烏雞湯🥣老實講呢part有少少令人失望,個湯嘅味道唔算話好入咪,似咪精湯多少少;用黎打邊爐都ok, 但就咁飲就差啲。✨第四部曲 - 打邊爐最後就係用岩岩個烏雞燉湯打邊爐,餐廳有唔少嘅火鍋材料可以任拎,重點係有新鮮嘅手切牛肉,可以食到飽為止😋整體黎講成餐飯味道唔係話超級好味,但每樣平均而言都唔錯,勝在夠抵食。值得一提嘅係餐廳係冇時間
✨第一部曲 - 雞煲
✨第二部曲 - 蒸海鮮
✨第三部曲 - 燉湯
✨第四部曲 - 打邊爐
整體黎講成餐飯味道唔係話超級好味,但每樣平均而言都唔錯,勝在夠抵食。值得一提嘅係餐廳係冇時間限制,我地當日就由5點食到夜晚8點,食足四個鐘,岩晒大食之人🤣