尖沙咀美食真係好多前排行經加連威老道 見到一間門面好大又幾靚叫Granville Food Square嘅店舖發現原來佢係類似Food court咁有好幾間唔同特色嘅餐廳 好奇地入去一試身為泰國菜fans 首先都係選擇咗入面嘅泰菜餐廳泰Grill 嘅二人餐 ($268*)有好多我想食嘅野 味道很不錯 份量大份又抵食🥢泰式金邊粉👉🏻金邊粉炒得夠微微乾身 唔會濕冧冧痴埋哂👉🏻份量2個人share都好夠👉🏻味道偏甜 如果偏番鹹香啲會更好🥢肉碎生菜包配蒜蓉包👉🏻好夠辣嘅肉碎生菜包 再加埋香葉和檸檬汁 酸酸辣辣超惹味👉🏻生菜好新鮮 每片都係鮮綠色好爽脆嘅口感👉🏻仲跟埋蒜蓉包 真係好豐富🥢沙嗲串燒拼盤三串👉🏻串燒本身嘅醃醬已經好食 鹹鹹甜甜咁好惹味👉🏻豬牛雞各一串 邊款肉都食到👉🏻沙嗲充滿粒粒花生香 食完呢三串好想再encore🥢飛天通菜👉🏻泰grill嘅菜類都好新鮮 唔止生菜 通菜都食得出新鮮同高質👉🏻通菜好爽脆 少少辣 鹹香惹味🥢芒果糯米飯👉🏻最後仲有芒果糯米飯 真係錦上添花 抵食又加分👉🏻芒果7-8分香甜 糯米飯充滿椰香 口感軟糯 係我好喜歡嘅泰式甜點
尖沙咀美食真係好多
前排行經加連威老道
見到一間門面好大又幾靚
叫Granville Food Square嘅店舖

身為泰國菜fans 首先都係選擇咗入面嘅泰菜餐廳
泰Grill 嘅二人餐 ($268*)
有好多我想食嘅野 味道很不錯 份量大份又抵食

🥢泰式金邊粉