2020-05-31 105 views
平時去開銅鑼灣多數都係食西餐廳炸雞放題邊爐次次食飯嘅使費都好貴反而冇點試吓香港地道嘅茶餐廳冰室今日突然之間好想食焗飯 有啲掛住茶餐廳嘅味道經過見到呢條街有好多冰室 見到呢間嘅格局幾大裝修唔錯就入去啦鮮茄豬扒飯$62 份量都幾大架 上面鋪左少少嘅芝士亦都係蛋炒飯底嚟嘅 焗起上嚟幾香口 加杯奶茶真係香港嘅地道風味 有時幾十蚊食個晏晝已經可以好好食焗咖喱牛肉飯$59同鮮茄焗豬扒飯比 覺得呢間冰室嘅咖喱汁做得幾好比鮮茄焗豬扒飯更加好食 建議大家如果真係想食焗飯可以下次試吓咖喱焗豬扒咁就有食到佢嘅好食豬扒又食到佢嘅好食咖喱汁總括嚟講今次嚟咗銅鑼灣呢間冰室試咗兩個唔同嘅焗飯整體來講質素都幾好 晚餐時間食價錢唔算貴 下次可能會過嚟試埋其他嘅食物💪🏻 同事都建議大家支持下本地茶餐廳冰室👍🏻 中低價錢都已經可以好好食㗎喇

鮮茄豬扒飯$62

焗咖喱牛肉飯$59