2016-02-05 1226 views
Ac 1 飯堂比起其他兩棟building,食物質素係差啲 款冇甘吸引,不過勝在價錢最平同菜式較多! 今日見到有疑似pepper lunch 既鐵板飯食,價錢又唔貴($38)一於就試下。 由於是大學飯堂,加上價錢低,本來真係冇咩太大期望,只希望唔好太伏就得! 比錢後等左大約五分鐘,有專人幫我地拎,服務比pepper lunch好,話哂鐵板都好重下。 叫左牛肉雞扒鐵板飯(仲有煙三文魚同海鮮簡),飯量比pepper lunch 多,有粟米粒,有五片牛左右,雞扒兩三塊,呢個價錢來說,份量絕對合理!飯睇落好似好濕 等左一陣都冇咩飯焦,不過食落都係正常的。 汁就得一種,有少少黑椒同蒜既味道,偏甜。似pepper lunch既 蜜糖汁。 雞扒燒過,外皮香脆,食落冇咩雪藏味。 整體來說係似pepper lunch 既! 唔係伏 係抵食,有下次! 評分:6/10。  *順帶一提,呢度既人服務態度幾好,好過茶餐廳,又貴又唔係話好食。