2015-06-02 558 views
元朗真係咩都有得食 今日就同朋友入左元朗搵食 最後我地揀左食雞煲 要左小辣 我覺得呢個辣度啱啱好 小小辣味可以增添雞件既香味同惹味程度 太辣就會遮蓋食材本身既原味 個雞煲賣相好吸引 雞件嫩滑 醬汁亦好濃郁 加埋d吸滿汁既洋蔥 好好味 另外叫左個小食試下 椒鹽魷魚鬚 呢個食落香脆可口 粉漿唔厚 魷魚鮮味 條條都大大條 抵食 傾下計食下雞肉食下魷魚鬚 話咁快就清哂佢地 跟住就加湯打邊爐啦 我地叫多頗多配料 例如雲吞 我幾中意食雲吞 呢度既雲吞粒粒都大大舊 入面仲有大大隻爽口鮮甜既蝦 個皮包得幾薄 唔錯 個魚皮都好正 食落好脆 好香口 但唔知點解又唔覺得油膩wo 而且調味啱啱好 唔會過鹹 就咁食或者放落湯滾下先食一樣咁脆咁好味 不過略嫌分量有d少 好快食哂 可能我太中意食所以食得太快啦  然後個肥鵝腸又係必叫 雖然望落好邪惡 好多脂肪 不過真係好肥美 而且又新鮮又洗得乾淨 食左d咁邪惡既野真係要食翻d蔬菜中和下 等自己個心好過d哈哈 有菜心同生菜 兩款都新鮮 洗得亦乾淨 我至愛生菜 爽脆得黎配埋吸收左多樣美味食材既濃郁醬汁 正

• 炸魚皮
  • 肥鵝腸