2019-11-05
呢間係千色對面街既雞飯黎得梗係食招牌菜,所以叫咗個水門雙拼雞飯, 有炸雞同埋海南雞,海南雞好滑嫩,非常入味,唔點醬汁都好夠味, 亮點係佢係冇骨海南雞,啖啖肉都幾正,加十蚊可以轉雞髀肉應該再正好多,下次要試下。 第一次食炸嘅海南雞,炸雞一啲都唔乾, 亮點係佢個醬汁酸酸甜甜幾得意! 配埋個油飯真係一絕! 50蚊鬆啲仲有埋個湯, 自己就覺得幾抵食!另外叫多咗個泰式炒通菜同芒果糯米飯做甜品, 炒通菜中規中矩, 正常泰式炒菜咁, 但勝在份量好足; 芒果糯米飯以為佢細細份, 但都幾足料, 芒果超級甜,糯米飯唔會好硬, 椰汁味唔太甜我鍾意。最後值得推介佢啲嘢飲, 叫咗個最正路嘅泰式奶茶, 茶味好香,完全同泰國嘅味一樣, 重點係唔會太甜。呢間嘢選擇都幾多,多數見啲海南雞飯舖都淨係做死海南雞, 最多就做埋豬手飯, 呢度又有沙律又有菜又有魚又有粉麵,仲要有甜品, 絕對具備回頭店嘅特質, 下次要嚟試下佢啲其他嘢食睇下係咪同招牌菜一樣咁得!