燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2024-08-28 117 views
今日去左清風街~燒肉屋🔥~食燒肉,自問自己真係食肉獸,肉類係我主食糧要食好啲。🤣前菜有泡菜、醃蘿蔔、芽菜、茄子同蓮藕,可以無張添架🤚法式生蠔 🦪,優惠價48蚊買一送一,生蠔爽口新鮮彈牙,清新一下味蕾先。超長日式牛仔骨 🥩,肉質嫩滑,肉汁豐富,用生菜包住點左醬汁既牛仔骨食,口感豐富。蒜蓉牛油烤帆立貝 🍤燒既時候好香蒜蓉牛油味,帆立貝燒到啱啱熟,放埋啲飯落去撈埋食,超邪惡。薄切A5宮崎和牛後腰配特製月見燒汁 🥩和牛有獨特嘅霜降紋理,入口即化,搭配特製月見燒汁,簡直係極致享受。食燒肉最好都係配返冰凍既啤酒,試左呢度既手工啤酒,絕對要試試。特別支夠薑口味,甜甜地又有薑味,好match. 另一支叫“早晨”,好清新,啖啖花香味。呢餐好正好滿足🥰

前菜有泡菜、醃蘿蔔、芽菜、茄子同蓮藕,可以無張添架🤚

蒜蓉牛油烤帆立貝 🍤燒既時候好香蒜蓉牛油味,
帆立貝燒到啱啱熟,放埋啲飯落去撈埋食,超邪惡。

呢餐好正好滿足🥰