2015-10-14 662 views
想試呢間餐廳好耐因為之前見朋友影相影呢個菠蘿冰覺得好QQ雖然遠左dd不過無損我搵食既決心一上檯果時就認真靚第一時間影影影呢個名堂係漢拿山豚肉炒飯首先由Oppa 將d白飯 泡菜 蘿蔔絲 紫菜 豚肉碎係個鐵板度炒炒炒炒炒到咁上下 變晒橙色之後就加入d隻蛋啦加d芝士絲咁就完成啦好好味呀 蛋加芝士必勝組合再加埋我最愛既辣辣泡菜初初食以為d肉碎係牛停左係度唔敢食點知睇番個名人地都話明叫豚肉炒飯啦 仲問全程由Oppa代勞 你只需要食就得啦遂樣介紹啦<左上>火山脆皮豆腐 hk$48個汁酸酸甜甜好似食緊咕嚕肉呀 哈哈同平時食d炸豆腐好唔同因為個皮係咕嚕肉果d炸粉皮外面唔係脆卜卜既質感完全係咕嚕肉既質感(要講幾多次)內面既豆腐係滑嘟嘟既<左下>醬醃莞島飽魚 hk$119/3隻飽魚也是我難以入口的食物之一Sor 我真係好偏食試食左一啖又唔覺得好腥味其實都接受到<右上> 清河醉雞翼 hk$45係凍食架 其實呢3味餸都係好中菜feel但係我食緊韓國菜哦醉雞酒味不算濃 唔會好重口味 較清淡<右下>忌廉插柚子沙冰 hk$38個名又幾暴力wor 哈哈哈
想試呢間餐廳好耐
好似食緊咕嚕肉呀 哈哈
同平時食d炸豆腐好唔同
因為個皮係咕嚕肉果d炸粉皮
外面唔係脆卜卜既質感
完全係咕嚕肉既質感(要講幾多次)
內面既豆腐係滑嘟嘟既
個名又幾暴力wor 哈哈哈
呢個幾好味
柚子味都好濃 同忌廉好夾呀
重點係唔貴呀
雖然餐廳位置遠左少少~唔住大圍區既人可能會覺得有d唔方便~
雖然餐廳位置遠左少少~唔住大圍區既人可能會覺得有d唔方便~
但係野食真係唔錯幾有heart~價錢又經濟~食韓國菜黎講真係幾推薦~同埋有好多Oppa呀>< 少女心大爆發(雖然唔算好靚仔都可以ff下自己係韓國)lol

2015-10-14
$200 (Dinner)
  • 生醃醬蟹撈飯