2021-06-17 458 views
今日冇帶飯,所以去咗買外賣返公司食,因為喺旺角返工,所以有好多選擇,今日好想食韓國菜,於過咗去女人街,女人街有好多有韓國人開嘅餐廳,我選咗一間招牌好有韓國感覺嘅餐廳,餐廳外面有一大塊午市嘅餐牌,太多選擇啦,對於選擇困難症嘅我簡直係花多眼亂心大心細,於是我就用第一眼見到咩選擇就食邊樣,最後選咗韓式拌飯,我選擇嘅係雞肉,呢個餐$44 ,外賣要另外加兩蚊,一份韓國拌飯有埋湯同餐飲$46 都合理,返到公司打開個外賣盒見到個拌飯都好靚,除咗個兜同餐廳澳門唔同之外,賣相幾乎一樣,把韓式辣醬和所有配菜撈勻一齊食味道不錯,我最欣賞佢嘅餐湯,有好多蔬菜在裏面,而且清甜,以後食午餐有多一間餐廳做選擇
2021-06-16
TakeAway