2015-09-26 683 views
一向都喜歡食韓國野既我,今日同朋友兩個人放工之後就黎食飯。晚市時段收費每位$208,有烤肉同埋1 D熟食,包括湯,年榚,飯等等,汽水都係任飲既,如果另加$38仲可以額外點選「特別推薦」餐牌上面既食物,有肉眼扒,排骨,帶子,帆立貝,雜錦海鮮拼盤,烤牛肉拼盤等等既食物。坐低之後侍應就馬上俾左D前菜我地,有泡菜,青瓜,豆角等等,本人最鍾意既就係泡菜,貪佢夠辣又爽口,其次就係拍青瓜,可以係炎夏中帶黎清新既口感。熟食我地叫左泡菜煎餅同埋人蔘雞湯。人蔘雞湯都幾大碗下,應該都有成4碗咁多,味唔太濃,裡面有人蔘片,紅棗,葱同雞。上菜既時候仲係熱騰騰。泡菜煎餅夠香脆,外脆內軟,辣味夠濃郁,有令人一件接一件吃的衝動,可惜煎餅比較飽肚,唔敢食太多,怕食唔落其他野。至於要燒既食物,我地叫左個海鮮拼盤,有蝦, 帶子, 青口, 魚,魷魚,帆立貝等等。咁多樣海鮮當中我自己最欣賞既係帆立貝,夠大隻之餘仲好鮮甜。除此之外我地仲叫左五花腩,牛脷,豬肉同雞肉。五花腩唔算太肥,但都幾好味,脆口又香口。雞肉算幾滑同醃得幾入味。豬肉肉質同調味都好好。牛脷我自己就唔食既,但朋友食過就覺得佢爽脆,快熟得黎又軟又多汁。下次黎要試圭個湯
一向都喜歡食韓國野既我,今日同朋友兩個人放工之後就黎食飯。
前菜
熟食我地叫左泡菜煎餅同埋人蔘雞湯。

人蔘雞湯
泡菜煎餅
海鮮拼盤
除此之外我地仲叫左五花腩,牛脷,豬肉同雞肉。

五花腩唔算太肥,但都幾好味,脆口又香口。

雞肉算幾滑同醃得幾入味。豬肉肉質同調味都好好。

牛脷
五花腩,豬肉,雞肉
下次黎要試圭個湯同年榚。
$246 (Dinner)