2021-06-28
今日來將軍澳做野,收工本來約左同朋友來食韓燒,book埋位,點知個fd臨時ot來唔到,無計唯有自己來食。套餐分有幾個時段。一入到餐廳已經有幾檯人食緊,但係無煙霧離漫嘅感覺,值得一讚,好怕好大煙好嗆。入座時店員好細心講解,110分鐘任食,用手機落單,份量係1項1件。另外呢個係半自助形式,出面有熟食、蔬菜、甜品、飲品。飲品方面好齊全,又有少有嘅有氣利賓納。果汁有果肉,稍微有點驚喜,另外有酒精類飲品可以用電話落單,但係要另外收費。而各款即食小食當中,咖喱魚蛋較為出色,好入味,咖喱汁唔會太稀。而生肉方面,各款肉都醃得入味,當中覺得厚切豬頸肉比較好食,燒起來唔會乾爭爭。來韓燒點可以唔叫炸雞同炸物呢,啲炸雞唔會炸得好燶,剛剛好,仲好脆。食到最後緊係要食埋甜品,有幾款甜品,雪條、西米露、蛋糕、泡芙⋯較為特別有低卡雪條,食多支都唔怕啦食完臨出門口仲見到原來有lunch set,下次經過可以來試下。