2024-03-30 293 views
由佢開張到現時搬咗去坑口,都幫襯唔少次午餐,$5x 起有湯有嘢飲,每次都食到好飽,餐牌仲每日不同,真係夠晒豐富嘅選擇👍乾炒海鮮河試過食濕炒係成碟芡,感覺唔多好,所以爸爸試食乾炒,果然鑊氣十足,而且食開一貫質素,有菜有肉,夠足料冬陰脆腩肉湯湯底酸辣香濃,差啲飲晒啲湯配料十足,通菜同秀珍菇不過脆腩落咗水就唔脆,而且偏老,扣分!船河湯金邊粉船河湯底好似係用豬血製作,所以偏深灰色,但係味道帶點香辛料味,好似八角之類滷水料味道。材料都超豐富,豬紅、豬手、豬肉丸、豬油渣等等,比冬陰公湯更正大商場入面以5x-6x價位食個午餐,真係唔多做到,重點係好味又飽肚,多多支持💪
乾炒海鮮河

冬陰脆腩肉湯
湯底酸辣香濃,差啲飲晒啲湯
配料十足,通菜同秀珍菇
不過脆腩落咗水就唔脆,而且偏老,扣分!

船河湯金邊粉

2024-03-01
$60 (Lunch)