2022-07-20
餐廳座落屋邨附近,喺正地鐵站隔離,有兩層高,環境闊落有空間感,整體好夠採光度,坐得都舒服。今次去試咗個Weekend Lunch,價錢唔算貴食物好高質,佢嘅手工意粉同pizza都好出名!值得推薦!------------------------------🦪◖香草忌廉煮青口(Half)◗ $118本來諗住食少少過下口癮,點咗半份,點知都好大份!香草忌廉汁香滑,青口肉質鮮嫩,煮得好入味。🍕◖Weekend Lunch - 辣肉腸芝士薄餅◗ $138前菜叫咗沙律+法包,沙律有芝士片同麵包粒,配酸酸甜甜嘅醋都幾開胃;法包可以揀跟配黑醋橄欖油/牛油。佢嘅薄餅好有驚喜,topping正常但餅底加分!佢係拿玻里薄餅,薄餅麵團好soft好煙韌,食落有口感,第一次會覺得餅皮好食會食曬佢!黎到熱辣辣,都幾大個,芝士熱溶拉絲,焗到微燶,大力推薦!🥩◖Weekend Lunch - 特選意大利肉眼扒(8.8安士)◗ $258呢個前菜叫咗餐湯+法包,餐湯係忌廉南瓜湯,飲落creamy軟滑!加咗$120叫咗五成熟嘅肉眼扒,配薯條同火箭菜。薯條幼身,好脆;肉眼扒大大塊,好貼心已經預先切片,啲調味料就on side
🦪◖香草忌廉煮青口(Half)◗ $118
呢個前菜叫咗餐湯+法包,餐湯係忌廉南瓜湯,飲落creamy軟滑!加咗$120叫咗五成熟嘅肉眼扒,配薯條同火箭菜。薯條幼身,好脆;肉眼扒大大塊,好貼心已經預先切片,啲調味料就on side自己點,啲肉粉嫩好吸引,牛扒鮮嫩juicy,點啲鹽食已經好好食!
🥤◖凍抹茶鮮奶◗ +$20
唔會有抹茶顆粒感,微甜,正正常常。
🥤◖凍水果茶◗ 跟餐
Encore指數:9/10
佢嘅Weekend Lunch真係幾抵食,又有好多選擇!Weekend時間去會比較多人,一家大細咁,會有少少嘈。之前試過夜晚去食dinner,氣氛環境都幾好,幾靜似西餐廳,有好多cocktail choice,可以同朋友飲返杯傾下計!