2018-06-26 2770 views
朋友話之前食過呢間酒樓嘅火鍋唔錯,於是呢日就約咗家人嚟試吓。我哋要咗任飲任食火鍋,飲品都係自助,有汽水、啤酒、烏龍茶等選擇。我哋先要咗鴛鴦湯底,沙爹湯底好足料,有好多花生碎,好香,芫荽皮蛋湯底食到芫荽味,貪佢下吓火。另外,叫咗個重慶雞煲,呢個好惹味,辣辣哋咁,啲雞肉一啲都唔嚡。食完雞煲,就叫咗個冬瓜瑤柱鍋,呢個湯底係清甜嗰種。除咗任食配料外,餐廳會提供精選食材,呢晚我哋有金錢蠔皇花膠,冬菇入味,啲花膠好厚身好大塊,食完個嘴係黏住,正! 再嚟就係刺身拉盤,全部刺身都好新鮮,帶子好鮮甜,三文魚肥美。至尊水餃好足料,有勁多蝦粒,鮮味又彈牙! 之後就係環球海鮮盤,有海蝦、元貝、貴妃蚌、龍躉片、大青口、鱔片、魷魚同龍蝦,所有海鮮都好新鮮,海蝦好彈牙,龍躉片同鱔片都好有魚味,一啲腥味都無,貴妃蚌好厚肉,總之佢啲海鮮份量都多,又唔會將貨就價,細細隻咁,樣樣都大大件,最驚喜係呢個價錢每人都可以有幾件龍蝦,真心抵! 阿翁極級牛頸脊份量都唔少,啲牛肉有超香濃肉味同脂香,淥耐咗都唔會韌,食得出係新鮮優質貨,食到呢個 moment,已經飽咗一大半。再嚟就係任食配料,叫咗響鈴、肥牛、唐生菜、炸魚皮、鮮蝦滑、魚皮
朋友話之前食過呢間酒樓火鍋唔錯,於是呢日就約咗家人嚟試吓。

食完雞煲,就叫咗個冬瓜瑤柱鍋,呢個湯底係清甜嗰種。

至尊水餃好足料,有勁多蝦粒,鮮味又彈牙!

再嚟就係任食配料,叫咗響鈴、肥牛、唐生菜、炸魚皮、鮮蝦滑、魚皮餃及炸芋件等,響鈴芋頭索湯入晒味,肥牛都好味,雖然係任食,但質素一啲都唔差,呢餐食到勁飽呀!

埋單每人都係$300左右,食到咁多款高質食材,真心覺得回晒本!

2018-06-14
$300 (Dinner)