2022-12-27 1100 views
筲箕灣抵食高質生煎包 呢間上海包點感覺勁佛系 成日放假唔開門 緣份到自然試到佢地 佢地出品仲要夠平 如果鐘意食包既朋友 路過呢區值得去試一次(餐牌睇圖).黎左3次 終於有日開門 點左幾樣野食⭐️生煎包$4個‼️呢個包必點之選 👍🏻包底煎到金黃色脆卜卜👍🏻包面鬆軟 入面豬肉餡料有比足 咬開會流汁(咬開果下 啲汁流晒喺個袋度 影到炒晒車🥲)😱仲要只係$4 一個 高質抵食 去邊度搵?.⭐️小籠包$26/5個做到皮薄 有湯汁 但唔太穩定整體再多湯小小會好d 岩岩夠合格only 3分.最後落完單發現 佢地做緊聖誕優惠買滿$40 會送酸辣湯/生煎包兩個/鍋貼兩個送多碗⭐️酸辣湯細$14都幾足料 鴨血 豬皮 豆腐 木耳 都唔錯👌🏻配料幾多 搞到木耳好似好少咁🤣.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_筲箕灣.#包包餃店 (筲箕灣)地址:筲箕灣筲箕灣道341號地舖.⭐️評分:味道:4.5/5 小籠包 酸辣湯3分環境:-/5服務:-/5抵食:5/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe
黎左3次 終於有日開門 點左幾樣野食
⭐️生煎包$4個
‼️呢個包必點之選 👍🏻包底煎到金黃色脆卜卜
👍🏻包面鬆軟 入面豬肉餡料有比足 咬開會流汁
(咬開果下 啲汁流晒喺個袋度 影到炒晒車🥲)
😱仲要只係$4 一個 高質抵食 去邊度搵?
⭐️小籠包$26/5個
都幾足料 鴨血 豬皮 豆腐 木耳 都唔錯👌🏻
配料幾多 搞到木耳好似好少咁🤣
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_筲箕灣
#包包餃店 (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣道341號地舖
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #筲箕灣美食 #生煎包 #平價 #小籠包 #餃子 #酸辣湯
TakeAway