2022-11-05 597 views
之前已經聽過下呢間舖~見今晚收工後係葵芳搵食😋本身已經諗住買返屋企食,七點幾行過已經有D人,到八點幾再行過去都係咁多人😳舖頭都算易搵,就係葵涌廣場1樓,大家樂隔離~第一下睇menu,其實係想食🥭良枝甘露😂但見佢有個自選DIY,自己揀料,同埋呢間舖係出名芋圓,所以最後叫左個6款DIY😝因為舖頭幾多人幫襯,⏱食物製作需時~我落完單見仲有十碗先到我,就又行左陣先返去攞😚🍨6款自選DIY ($40 + 1)6款料本身係 $40,但因為外賣,所以加多 $1~我揀左🌸桂花凍、🍠包心芋圓、🍠紫薯圓、🍵焙茶圓、🍠蜜芋頭、🥥椰汁~本身係想攞返屋企食,但買完又費事攞來攞去了,所以最後都係係葵廣搵個位食算😝未開都已經見到好滿,所以開蓋都好小心慢慢開,費事倒到周圍都係🤦‍♀️🌸桂花凍勁多,食落唔甜,好清香嘅桂花味,幾有驚喜😳🍠包心芋圓幾得意,入面仲有蕃薯蓉😋🍠紫薯圓幾有紫薯味,煙煙韌韌~🍵焙茶圓好重茶味,好正😋🍠蜜芋頭,幾大粒,見係期間限定先叫,幾軟糯,但自己唔係太鍾意😂🥥椰汁,本身係想叫🥛4.3牛奶,但舖頭話冇晒,惟有揀椰汁😢小食幾滋味,但食多D就會覺得🥥椰汁有D膩🤦‍♀️呢碗甜品份量非常足,當飯食都得,勁飽😂
之前已經聽過下呢間舖~
見今晚收工後係葵芳搵食😋
本身已經諗住買返屋企食,
七點幾行過已經有D人,到八點幾再行過去都係咁多人😳

舖頭都算易搵,就係葵涌廣場1樓,大家樂隔離~
第一下睇menu,其實係想食🥭良枝甘露😂
但見佢有個自選DIY,自己揀料,
同埋呢間舖係出名芋圓,所以最後叫左個6款DIY😝
因為舖頭幾多人幫襯,⏱食物製作需時~
我落完單見仲有十碗先到我,就又行左陣先返去攞😚

🍨6款自選DIY ($40 + 1)
6款料本身係 $40,但因為外賣,所以加多 $1~

本身係想攞返屋企食,但買完又費事攞來攞去了,
所以最後都係係葵廣搵個位食算😝

🌸桂花凍勁多,食落唔甜,好清香嘅桂花味,幾有驚喜😳
🍠包心芋圓幾得意,入面仲有蕃薯蓉😋
🍠紫薯圓幾有紫薯味,煙煙韌韌~
🍵焙茶圓好重茶味,好正😋
🥥椰汁,本身係想叫🥛4.3牛奶,但舖頭話冇晒,惟有揀椰汁😢
小食幾滋味,但食多D就會覺得🥥椰汁有D膩🤦‍♀️
6款自選DIY
呢碗甜品份量非常足,當飯食都得,勁飽😂
服務正正常常~
不過舖頭只收💵現金,呢個要強調!
絕對會再幫襯,下次要試返🥭良枝甘露😂
2022-11-04
$41 (Other)
6款自選DIY