2022-03-27
疫情嚴重,冇咩事都係留喺屋企食下外賣。黎黎去去都係食樓下嘅餐廳,有時食到悶,想同屋企人嘆下,可以試下火鍋外賣!抗疫酸菜魚外賣大大份,圍返每人都唔洗$100,夠曬抵食,又可以坐喺屋企慢慢嘆!------------------------------🐟◖老壇酸菜烤魚◗ $169有三個大盒裝住啲料,條魚好大條又厚肉,分咗兩盒先裝得落,外加一盒嘅火鍋配料同兩包嘢飲。火鍋配料有肥牛、丸類、紅薯粉、蟹柳等,咁多嘢都只係$169! 直接將兩盒烤魚連埋湯倒入煲到,煲返滾就可以食得啦!烤魚辣度可以自己揀,揀咗中辣,個人認為都接受到,平時三哥食開十小嘅我飲多少少水呢個辣度都好ok!酸菜好夠味,份量好足,勁多酸菜同芽菜!條魚好厚肉,開咗邊好入味,仲方便夾魚肉。條魚應該輕輕炸過,個魚皮都好香有少少脆。兩個人食完條魚都已經飽飽地,連盒火鍋配料都唔洗食... Encore指數:9/10------------------------------話就話兩人份量,但其實好大份,夠三個人食!抗疫外賣除咗烤魚,仲有幾款可以揀,最貴都只係$169!以往喺餐廳好鍾意食嘅酸菜魚、雞煲,宜家通通都可以買返去慢慢食,味道同堂
🐟◖老壇酸菜烤魚◗ $169
Encore指數:9/10
話就話兩人份量,但其實好大份,夠三個人食!抗疫外賣除咗烤魚,仲有幾款可以揀,最貴都只係$169!以往喺餐廳好鍾意食嘅酸菜魚、雞煲,宜家通通都可以買返去慢慢食,味道同堂食一樣,仲可以煲多個飯食更滿足!
成個套餐可以挑剔個位就係肥牛肥咗啲,略嫌冇咁新鮮,但呢個價錢實在冇得好挑剔...下次可以試埋佢個雞煲!