2023-04-15 170 views
創興廣場餐廳眾多,今次同朋友嚟到18樓食18樓雞煲火鍋專門店,同朋友選好套餐之後就開始我地2小時任飲任食之旅!雞煲叫左小辣,雞肉好鮮嫩,唔會煮到過老,醬汁用咗花椒、洋蔥、乾辣椒等多種香料烹調而成,食落非常之惹味而帶點麻香,令人食到一啖接一啖!但個人覺得雞煲越辣越好食,所以都幾後悔無叫辣點 。差唔多食完啲雞,就可以開始加湯底打邊爐。火鍋配料都有好多選擇,牛肉、豬肉、雞肉、蔬菜、海鮮、丸類、面類等等,仲有小食同啤酒任飲,種類非常之多!上菜速度好快,用手機落單後唔使幾分鐘就到,好有效率!火鍋配料之中,推薦百頁豆腐同鵝腸!百頁豆腐顧名思義豆腐內有好多頁,平面面積非常之大,可以吸收晒湯底精華,味道好濃郁!另外本人食火鍋嘅時候都鍾意食鵝腸,不過唔係間間任食火鍋店都有,因為成本都幾高,估唔到呢間有提供之餘,份量仲好多,鵝腸爽口又無內臟腥味,推薦!飲品有好多選擇,汽水、茶飲、自家製茶應有盡有,如果想飲啤酒嘅話就要用手機落單。最鍾意係佢呢一個雪糕吧,雪糕有兩個味道,原味乳酪同朱古力雪糕,旁邊仲有朱古力碎、餅乾碎、椰果、乳酪味爆珠,食完個雪糕非常解滯,作為飯後甜品一流!整體嚟講呢一餐食得非常之滿足,火鍋配

整體嚟講呢一餐食得非常之滿足,火鍋配料應有盡有,我覺得最好嗰點係可以開到12點,我同朋友收工之後都8點幾,唔使怕餐廳好快last order,嚟到嘅時候都有唔少客人,走嘅時候都keep住有客人到,如果收工收得晏想搵餐好嘅,都好推薦!