2021-11-27
今日同同事去完太子做野,諗住食埋晏先返公司,上網搵到呢cafe,就黎左呢度食晏,呢度價錢合理,抵食大份,坐位坐得舒服。唉!如果公司附近都有間咁既cafe就好啦!由於冇食早餐既關系,我非常肚餓,我地叫左兩個lunch set, 印度咖哩吉列豬扒配飯同香煎三文魚黑松露蘆筍意大利飯之外,再加左個蒜香牛油白酒煮蜆。食完又要返公司搏殺過!南瓜湯-飲得出有濃郁嘅南瓜味,好足料!印度咖哩吉列豬扒配飯-炸到薯餅咁脆既吉列豬扒,配印度咖喱,咖喱點可以冇飯,淨係印度咖喱都可以送到成碗飯,食完個吉列豬扒仲有沙律菜中和返!香煎三文魚黑松露蘆筍意大利飯-綿密既意大利飯充滿着黑松露嘅香氣,再混入切碎左既爽脆蘆筍同忌廉,口感豐富,厚切既三文魚煎得夠香脆,咬落仍然juicy。蒜香牛油白酒煮蜆-上枱既時候已經聞到好香,蜆雖然細隻,但份量幾多,蒜蓉牛油🧈白油加埋洋蔥🧅入晒味,完美配搭!
南瓜湯-飲得出有濃郁嘅南瓜味,好足料!