2019-06-10
出開銅鑼灣順便約朋友食lunch,朋友話帶我去食平靚正嘅牛扒!一出lift就係餐廳,環境輕鬆舒適。雖然係open kitchen,但抽風好好,一啲都唔會覺得大油煙。Set Lunch嘅主菜、沙律、湯、甜品同飲品都係分開計。可以自由配搭,彈性高,而且免收加一,值得一讚!芫茜薑甘筍忌廉湯 +$16忌廉湯質感幼滑,味道甜甜地,唔錯。雞肉沙律 +$16原本係巴馬火腿沙律,轉咗做雞肉沙律。沙律新鮮,咬落爽脆,雞肉都幾滑,加埋麻醬一齊食寧舍開胃。卡邦尼扁意粉 $68熱辣辣嘅意粉,一上枱就不停出煙,睇見都想食!意粉唔會好乾身,仲食到洋蔥嘅甜味,一啲都唔覺溜!8安士肉眼扒配薯角蔬菜 $108叫咗5成熟,面層見到有格紋,切開入面仲係粉紅色,真係做到5成熟!入口有少少焦香,肉質好腍,一啲都唔韌唔鞋口,而且仲好有肉汁!咖啡 +$18朋友叫咗咖啡,好香,而且啲奶仲整暖咗,好貼心!iced mocha with ice cream $48因為唔想飲咁凍,所以叫咗走冰,而餐廳都好好願意走冰。見到有個雪糕喺上面,好吸引呀!搞勻之後,暖暖地,有朱古力味亦有咖啡味,又唔會好甜,正!是日甜品 +$18時日甜品有tiram
芫茜薑甘筍忌廉湯 +$16
忌廉湯質感幼滑,味道甜甜地,唔錯。
雞肉沙律 +$16
卡邦尼扁意粉 $68
8安士肉眼扒配薯角蔬菜 $108
咖啡 +$18
朋友叫咗咖啡,好香,而且啲奶仲整暖咗,好貼心!
iced mocha with ice cream $48
是日甜品 +$18
時日甜品有tiramisu同法式椰奶凍配芒果汁;揀咗奶凍share。食落椰香味好重,又帶芒果味,清新得嚟又唔會好甜。香滑嘅奶凍同脆卜卜嘅杏仁片一齊食,口感好豐富。
朋友真係無介紹錯呀!以銅鑼灣嚟講,價錢真係一啲都唔算貴,而且食物同服務質素都有番咁上下!朋友仲話佢嘅晚餐都好食,仲約咗去另一間分店試佢嘅晚餐。