2019-08-22 462 views
阿爸阿媽話去飲茶,問我去唔去,咁就一齊去啦,唔係就飯都無得食去到見到係街坊酒樓,阿媽話佢地都會去呢間飲茶,方便之餘D出品都幾好,話足料兼抵食點咗6-7樣野食蝦餃 - 正正常常啦,D皮都唔算太厚燒賣 - 大大粒,夠飽肚,不過阿爸唔食,要我食3粒炸雲吞 - 好脆呀,點酸甜汁最夾馬拉糕 - 我老豆嘅至愛,飲茶必點,呢個好鬆軟,唔會硬實,老豆話有8分沙嗲金錢肚 - 沙嗲味香濃而唔會太鹹,大部分都腍,有個別1-2件夠硬,真係食唔到珍珠雞 - 餡料十足,糯米煙靭好食,3個人share啱啱好,唔會食到太滯乾炒牛河 - 牛肉份量不少,肉質鬆軟,味道中上,不過因為炒河粉比較油多,最尾我地食唔晒整體點心有水準,價錢又唔貴,免加一,抵食

點咗6-7樣野食

蝦餃 - 正正常常啦,D皮都唔算太厚
燒賣 - 大大粒,夠飽肚,不過阿爸唔食,要我食3粒
炸雲吞 - 好脆呀,點酸甜汁最夾

整體點心有水準,價錢又唔貴,免加一,抵食
Type of Meal
Lunch