2021-06-30
這間利滿皇宮酒樓位於元朗鳳琴街體育館對面,我又再次去,而酒樓環境都幾好🤔,坐著感覺都好寬鬆舒適😙,而去嘅食物所想食都有款式都算好多又有特色,攞嚟影相非常之吸引😍!.利滿鮮蝦餃睇見都覺得唔錯😍,蝦餃皇去嘅外皮好通透,尤其是D饀料超大嚿蝦份量十足😮,令到整隻蝦餃包滿全隻食到入口十分之爽口好正😋👍!.魚肚棉花雞D魚肚完全入哂味😋又夠腍身,食入口口感都唔錯,去嘅棉花雞咬入口都好腍身又夠嫩滑,味道完全入哂味😋,完全唔覺得韌!.黄金流沙包望見冇乜特別🤔,食到入口軟綿綿,而去嘅奶黃夠哂勁流,當我咬落個包到爆汁😲,真係超好味😋👍!.山竹牛肉球望見覺得都幾好🤔,食到入口感覺都好有水準😋,牛肉球軟硬腍到恰恰好,牛肉球加咗D爽口馬蹄,令到更加牛肉更加好食,味道十足好正👍!.利滿鮮蝦腸粉腸粉望見皮薄十分之白滑,食入口蝦腸夠哂軟滑😋,咬入D蝦肉超爽口又彈牙,加埋去D秘製豉油令到腸粉更加好味😋!.雪山叉燒包賣相都好特別🤔,細細個軟綿綿,叉燒包面鬆脆帶點甜嘅雪山😋,而包裹面D叉燒夠哂腍身掛滿D汁液味道十足😋!.金珠咸水角漲卜卜金黃色嘅外皮😍,睇見都好想食😋,外皮鬆脆又夠薄身,食入口又有口感烟烟韌韌味道十足😋好好味!
利滿鮮蝦餃
魚肚棉花雞
黄金流沙包
山竹牛肉球
利滿鮮蝦腸粉
雪山叉燒包
金珠咸水角
黑松露蝦角
賣相特別好可愛😍,外皮十分之鬆帶點脆口,食到入口聞到好香黑松露味😙,加埋D蝦肉一齊食更加美味😋!
家鄉煎薄撑
呢款簿撑金黃色嘅賣相都好吸引😮,睇見都好想食😋,簿撑面放咗D火腿/蔥/菜脯令到味道更加好食😋,咬到入口都好有口感,味道都幾好😋!
桂花糖蛋散
久違咗好久都冇食過,蛋散賣相都好靚😍,咬入口十分之鬆脆又唔會好甜,蛋散掛咗D桂花糖帶點清香😙帶有小小甜😋,再灑咗D芝麻更加吸引😍!
*價錢一般,食物質素都幾好*