2022-07-09 783 views
同朋友去鴨寮街買完野,朋友話想食點心,又經開呢間望落幾乾淨既點心餐廳。呢度d點心好平,質素又唔錯,坐位又幾好坐。👍🏻蟹籽北菇燒賣王 ($30)好彈牙,口感十足,用料都好足!紫金醬皇蒸鳳爪 ($22)嗰醬汁做得好出色,好香。調味好好👍🏻蒲江春鮮竹牛肉球 ($20)牛味都幾濃,肉質幾好,配埋喼汁幾爽!潮州蒸粉果 ($18)個皮晶瑩剔透,又唔會厚,入口感覺很好,入面既材料都落得好足下😁上湯韭菜餃子 ($24)個湯好鮮甜,味道都好夾。個外皮又入咬口,不錯!馳名南翔小籠包 ($24)呢個好好食!一爆出黎既汁,可以話係有溶化個心既感覺🤭好juicy, 個皮同d肉都有口感。半肥不瘦叉燒腸 ($25)半肥不瘦既叉燒又真係幾唔錯,叉燒又好味道,小小肥,口感十足👍🏻香噴噴招牌流沙包 ($24)呢個正呀!😍流沙果下覺得超治愈,皮又唔會厚,個餡就幾多,好唔錯!

蟹籽北菇燒賣王 ($30)
好彈牙,口感十足,用料都好足!

紫金醬皇蒸鳳爪 ($22)
嗰醬汁做得好出色,好香。調味好好👍🏻

蒲江春鮮竹牛肉球 ($20)
牛味都幾濃,肉質幾好,配埋喼汁幾爽!

潮州蒸粉果 ($18)

上湯韭菜餃子 ($24)
個湯好鮮甜,味道都好夾。個外皮又入咬口,不錯!

馳名南翔小籠包 ($24)

半肥不瘦叉燒腸 ($25)

香噴噴招牌流沙包 ($24)