2017-11-13 498 views
多年於附近返工, 一直沒有留意到有此間餐廳.朋友生日想食炒蟹, 看完評語馬上就BOOK 了.門口不好找, 最後經過停車場入口, 找到電梯上去, 不用走樓梯樓面阿姐服務幾好, 好好傾, 亦有推薦食物叫了一枱都是食物. 大部份小菜都好好食, 有鑊氣! 不過在此只想評論一下這裡招牌的避風塘炒蟹~!因為這個才是重點~!因為這裡的炒蟹是一份份叫的, 不是計重量, 只好叫阿姐給隻大一點的我們. 畢竟我們4個人, 一份怕太少, 兩份又太多。一上到黎, 賣相不錯, 這樣的價錢, 十分抵食!!食落就一般。蟹OVERCOOKED, 炸過火, 肉偏乾, 無乜味不過"避風塘" 就好香口, 送幾碗飯都可以!!因為同期剛好有外國朋友來港玩, 陪了他們食有名的橋底辣蟹. 雖然價位完全不一樣, 不過真的好食好多, 炒蟹又香又JUICY! 所以有直接比較, 這間就比下去了! 實在有點不乎其他好評的形容...不過, 所謂一分錢一分貨, 這裡都尚算不錯!! 有時唔想太貴食下炒蟹及小菜, 都不失為一個選擇~

樓面阿姐服務幾好, 好好傾, 亦有推薦食物
叫了一枱都是食物. 大部份小菜都好好食, 有鑊氣!
送的黃金蝦, 唔錯

一上到黎, 賣相不錯, 這樣的價錢, 十分抵食!!
不過"避風塘" 就好香口, 送幾碗飯都可以!!
避風塘炒蟹

2017-08-10
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday